Politica de livrare și retur

POLITICA PRIVIND LIVRAREA PRODUSELOR

Livrarea se realizează la adresa de livrare definită de către Cumpărător în formularul de comandă, utilizând serviciile de curierat ale SC DSC EXPRES LOGISTIC SRL sau cu vehiculele propii din dotarea UE SHOPPING SRL pentru cazurile mentionate mai jos. 

Produsele se livrează în ambalaj de carton sau paletizat după caz. Vânzătorul va anunța Cumpărătorul cu privire la termenul estimat de finalizare a livrării. Termenul estimativ pentru livrarea produselor este de 2-5 zile lucrătoare. În cazul în care Vânzătorul primește informații eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, Vânzătorul își rezervă dreptul de a denunța unilateral Contractul, fără ca acest lucru să se considere o încălcare a Contractului.

Vânzătorul nu îsi asumă răspunderea pentru acțiunile întreprinse de curieri. Timpul transportului se încadrează între 24 si 72 de ore de la ridicarea coletelor până la predarea lor către Cumpărător. Depășirea acestor termene de livrare nu cade în vina Vânzătorului.

Vânzătorul nu se obligă să rezolve disputele apărute între Cumpărător și agenții curierului, dar poate să-și acorde sprijinul Cumpărătorului în unele cazuri, dacă acesta din urmă face dovada că a încercat, însă nu a reușit să revendice problema apărută și consemnată pe documentele de transport conform cu prevederile de mai sus.

Costul transportului este gratuit, pentru comenzile în care valoarea produselor din coș este minim 150 lei si livrarea se va face cu autovehiculele din dotare pentru comenzile din Timisoara, Ghiroda, Dumbravita, Giroc, Sag, Remetea Mare, Izvin si Recas. În caz contrar, costul transportului se calculeaza in functie de comanda. Cumpărătorul va putea cunoaște valoarea costului de transport in secțiunea “finalizare comandă” respectiv din e-mailul de confirmare a comenzii.

Înainte de livrarea produselor, cumpărătorul va fi contactat de colegii noștri pentru a-i fi transmise informațiile legate de livrare.

Produsele comandate pe site se pot ridica si de la punctele noastre de lucru din Timisoara din Iullius Mall – UE SHOPPING, etaj 1, Str. Piața Consiliul Europei 2 sau din Galeria 1, Stand 26, Str. Calea Sever Bocu, Nr. 2.

Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica condițiile și/sau costul de transport afișate de sistemul informatic dacă marfă este de natură a îngreuna transportul este periculoasă pentru transport sau generează costuri suplimentare.

Vânzătorul își rezervă dreptul de a-și alege clientela fără motivarea deciziei de alegere. În cazul în care un cumpărător încalcă politica de vânzare sau nu respectă o înțelegere stabilită, Vânzătorul poate exclude cumparatorul în cauza din cercul de clienți, fără ca acest lucru să se considere o încălcare a Contractului.

POLITICA DE RETUR/ ANULARE
 
1. CONDITII GENERALE:

Conform legislatiei in vigoare (OUG 34/2014 completata de Legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanta – art 12, pct a) si Directiva 97/7/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 20.05.1997 privind protectia consumatorilor cu privire la contractele la distanta – art 3, pct (2), primul paragraf) contractele de furnizare de produse alimentare, bauturi sau alte bunuri de consum curent furnizate la domiciliului consumatorului, la resedinta acestuia sau la locul sau de munca prin distribuitori stabili nu pot fi denuntate unilateral. O data produsele primate, acestea NU mai pot fi returnate.

De asemenea, in conformitate cu OUG34/2014 cu modificarile si completarile ulterioare, pentru produsele non-alimentare consumatorul beneficieaza de un termen de solicitare retur de 14 zile calendaristice valabil de la data cand acesta a intrat in posesia produsului comandat on-line si livrat prin intermediul unui curier agreat de furnizor.

Consumatorul are obligatia sa primeasca personal coletul cu produsele comandate, iar in cazul in care coletul este deteriorat, sa ceara curierului pe loc intocmirea unui proces verbal de colet deteriorat. Coletul deteriorat NU se va deschide pentru verificarea produselor. Consumatorul poate in acest caz, fara a deschide coletul, sa refuze primirea. Nu se accepta reclamatii ulterioare sau returul produselor pentru care, la primirea coletului cu urme vizibile de deteriorare exterioara, nu s-a intocmit proces verbal de “colet deteriorat”, optiune oferita de curier.

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

In conformitate cu OUG34/2014, Consumatorul care doreste sa isi exercite dreptul de retragere si retur, trebuie sa aiba in vedere urmatoarele aspecte:

Produsul returnat trebuie să fie în aceeaşi stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte şi documentele care l-au însoţit).

Cheltuielile de returnare vor fi suportate integral de consumator, iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile calendaristice de la receptia produsului care a facut obiectul vanzarii.

Produsele expediate prin intermediul curieratului trebuie sa fie returnate OBLIGATORIU cu optiunea de „Deschidere colet la livrare” pentru a permite furnizorului sa verifice continutul si aspectul fizic al produsului returnat. In cazul in care produsele returnate nu beneficiaza de aceasta optiune, UE SHOPPING isi rezerva dreptul de a refuza receptia acestora.

Expedierea produsului ambalat necorespunzator, care duce la deteriorarea acestuia pe durata transportului, atrage in totalitate raspunderea expeditorului, in acest caz consumatorul.

Furnizorul verifica aspectul fizic si functional al produselor returnate in termen de 14 zile de la data achizitiei si va informa Consumatorul cu privire la starea acestora.
 

2. SOLICITAREA RETURULUI:

Notificarea deciziei de retur se va face prin completarea formularului de retur aflat pe site-ul UE SHOPPING și care poate fi downloadat aici.

Selectati comanda din care doriti sa returnati produse (ATENTIE! NU se accepta returul produselor alimentare, conform reglementarilor legale in vigoare, sau al produselor pentru care nu s-a intocmit la livrare, impreuna cu curierul, proces verbal de “colet deteriorat”, in cazul primirii coletului cu urme vizibile de deterioare exterioara).

Bifati produsele pe care le returnati, selectati din lista “Motiv solicitare retur”.

In campul “Observatii” va rugam sa ne transmiteti datele pentru returul banilor: IBAN, beneficiar, banca beneficiarului. Puteti opta de asemenea pentru folosirea banilor pentru comenzi ulterioare, iar in acest caz va rugam sa specificati acest lucru!

Apasati “Trimite Solicitarea”.

Veti primi mesajul “Cererea de retur a fost adaugata cu succes!”.

Consumatorul va transmite produsele returnate, costurile de transport fiind suportate integral de acesta, la adresa “Str. Magaziei, Nr 4, Timisoara. Timis.

Dupa completarea formularului de retur, produsele in cauza trebuie sa ajunga la Furnizor in termen de 14 zile calendaristice.
 
3. CONDITIILE PRIVIND STAREA PRODUSULUI PENTRU CARE SE SOLICITA RETUR:

 – sa fie cu etichetele specifice de identificare si ambalaje intacte.
 – sa nu prezinte deteriorari de aspect fizic sau functional.
 – sa nu prezinte elemente sau subansamble lipsa.

 – sa nu aiba urme de utilizare sau instalare (resturi alimentare, praf, pete, zgarieturi, tevi taiate, modificari, etc).

Daca produsul returnat a fost insotit de materiale promotionale sau cadouri, se vor returna si acestea in conditiile de aspect fizic, functional si ambalare asa cum au fost receptionate.

In cazul in care produsul returnat nu indeplineste conditiile de retur mentionate, furnizorul isi rezerva dreptul (in conformitate cu OUG134/2014) sa retina din valoarea produsului sumele necesare reconditionarii acestuia pentru a fi adus la starea initiala cand a fost receptionat de Consumator.
 
 
4. SITUATIILE IN CARE NU SE POT RETURNA PRODUSELE ACHIZITIONATE ON-LINE:

Nu se pot returna produse aflate in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

 – Produsele alimentare si asemanatoare acestora, datorita riscului de deterioare.
 – Produsele comandate on-line dar care au fost ridicate direct de la punctele de lucru ale UE SHOPPING.
 – Produsele achizitionate de persoane juridice.
 – Produse aduse pe „comanda speciala” (COMANDA SPECIALA este definita ca fiind lista de produse comandate de catre Consumator si care nu se afla in stocul uzual al Furnizorului dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti).
 – Produsele cu etichetele de identificare ale produsului sau ale ambalajului deteriorate sau lipsa.
 – Produsele care prezinta urme de utilizare (resturi alimentare, praf, pete, zgarieturi, modificari, etc).
 
5. CONDITII GENERALE PRIVIND RETURNAREA BANILOR CATRE CONSUMATOR:

Returnarea banilor se efectueaza numai daca produsul a fost achitat de catre Consumator si returnat la Furnizor in termenii precizati de lege (OUG34/2014 cu toate completarile ulterioare).

Returnarea banilor se poate face prin transfer bancar in cont.

Pentru produsele returnate in primele 14 zile de la achizitie, termenul de rambursare a banilor este de 14 zile de la data cand Furnizorul a receptionat produsul returnat.